Вирощують патисон для харчових і декоративних цілей. У народі його називають тарілковий гарбузом. Зрілі плоди використовують в декоративних цілях і як дитячі іграшки. Сорти з жовтими і помаранчевими плодами виглядають дуже ефектно і можуть бути прикрасою в будинку.
3317СМ
Производитель ТМ "Смачний" (Україна)
Насіння в пакеті 3 гр. Ранньостиглий сорт, до технічної стиглості 35 днів. Стійкий до хвороб. Кущові рослини. Маловимогливих до вологи. Плоди тарельчатой форми, зелені. Для споживання використовують молоду зав'язь 5-7 сантиметрів в діаметрі. Урожайність 480-460 центнера на гектар.
2040П
Производитель Syngenta (Нидерланды)
Насіння в пакеті 5 шт. Стабільний гібрид патисона для вирощування у відкритому і закритому ґрунті. Період дозрівання 48 днів від висадки розсади. Плоди темно-зеленого кольору, тарілкоподібної форми з хвилястими краями, розміром 2-6*3-7 см. Високі якісні характеристики плодів (смак, колір, щільність). Високий потенціал і концентрована віддача врожаю....
2608Л
Производитель ТМ GL Seeds (Украина)
Насіння в пакеті 3 гр. Сорт середньостиглий. Для плівкових теплиць і відкритого грунту. Плоди дисковидної форми зі слабко вираженою зубчастістю, в технічній стиглості жовтувато-білі, в біологічній - білі. Цінується за прекрасний, ніжний смак плодів столового застосування.